sâmbătă, 8 septembrie 2012

Centre de echitatie

                                                     Centre de echitatie

Generalitati

După ce ajungeţi la 20 zile vechime, puteţi crea şi administra propriul centru.Mai întâi, trebuie să ţineţi minte că rezerva centrului este strict separată de rezerva crescătorului. Veţi avea 25.000 pentru a crea centrul. Dumneavoastră decideţi cum veţi administra aceşti bani.Următoarele sunt sursele de venit ale unui centru de echitaţie:
cazare pentru caii şi poneii altor jucători
vânzare recolte
speculă cu bălegar
puteţi credita rezerva centrului dvs. cu un diamant sau cu unul ori mai multe permise

Magazinul Centrelor de Echitatie

Magazinul centrelor de echitaţie vă va ajuta să vă construiţi centrul de echitaţie şi să cumpăraţi tot ce aveţi nevoie pentru a-l administra aşa cum trebuie. Funcţionează ca şi magazinul crescătorilor, dar cu intervale diferite:
 Competiţie în care puteți găsi piste de curse ori mânji, în funcţie de specializarea centrului dvs. de echitaţie. Puteţi avea două piste de curse, incluzând cea cu care ați lansat centrul dvs. de echitaţie.
 Căsuţă în care veţi găsi boxe de diferite dimensiuni şi aşternut de diferite calităţi
 Pajişti în care veţi găsi pajişti de diferite dimensiuni şi nivele de fertilitate, plus sera
 Magazin agricol unde puteţi cumpăra seminţe, îngrăşăminte, şi chiar bălegar, astfel încât să vă puteţi prepara propriul îngrăşământ
 Puteți verifica de asemenea inventarul pe pagina magazinului centrelor de echitaţie. Urmând legătura „Mergi la Piaţa Secretă”, puteţi găsi câteva obiecte din magazin vândute la un preţ mai mic. La nevoie, puteţi, de asemenea, să re-vindeţi unele obiecte magazinului centrelor de echitaţie, dar magazinul nu vă cumpără pistele de curse, boxele sau pajiştile.

Boxe

Puteţi găzdui un singur cal per boxă. Datorită perioadei de timp necesară pentru construcţie, numărul de boxe pe care îl poate avea centrul dvs. este determinat de vechimea dvs. pe Howrse. Atsfel, puteţi cumpăra o boxă pentru fiecare 2 zile de vechime. Totuşi, dacă le cumpăraţi cu permise, puteţi cumpăra oricâte boxe doriţi.
 Boxele sunt de dimensiuni variate. Cele mai mari vor aduce mai mult prestigiu centrului dvs., deoarece sunt mai confortabile pentru cai. Toate boxele trebuie echipate cu aşternut. Şi aşternutul poate avea diferite calităţi. Puteţi cumpăra aşternut şi boxe de la magazinul centrelor de echitaţie. 
Desigur, tipul şi starea boxelor au un impact semnificativ asupra bunăstării cailor adăpostiţi în centrul dumneavoastră. Din acest motiv, aşternutul, dimensiunea, şi curăţenia sunt esenţiale pentru recuperarea şi moralul cailor care dorm în boxe. Calitatea boxelor este unul din elementele care stabilesc prestigiul grajdurilor dumneavoastră. Ţineţi minte că puteţi îmbunătăţi o boxă mărind-o, ceea ce va avea impact asupra calităţii tuturor boxelor dumneavoastră.

Dusuri

Puteţi cumpăra duşuri pentru a oferi mai mult confort cailor adăpostiţi în centrul dumneavoastră de echitaţie. Caii care au acces la un duş în boxă consumă cu 10% mai puţin decât caii fără un duş. Fiecare boxă poate avea un singur duş. 
În cazul în care ştergeţi o boxă dotată cu duş, nu uitaţi să mutaţi mai întâi duşul. În caz contrar, acesta va fi, de asemenea, şters. De asemenea, atunci când o boxă dispare în urma uzurii excesive, duşul dispare şi el.

Pajisti

Teren

Trebuie să cumpăraţi pajişti de la magazinul centrului. Veţi utiliza acest teren ca loc de păscut pentru caii adăpostiţi şi ca teren de cultivat, ca sursă principală de venit. Pajiştile disponibile la magazin sunt de dimensiuni diferite şi nu sunt toate la fel de fertile. Fertilitatea este esenţială, deoarece astfel se determină productivitatea recoltelor. Va conta pentru calitatea pajiştilor în detaliile dumneavoastră, iar caii duşi pe o pajişte mai fertilă vor mânca mai multă iarbă. Acest lucru va avea consecinţe asupra sumelor cheltuite de proprietarii care îşi adăpostesc caii la centrul dumneavoastră de echitaţie. Indiferent dacă decideţi să utilizaţi pajiştea ca teren de păscut sau ca teren de cultivat, fertilitatea acesteia va scădea dacă este utilizată. Pentru a restabili fertilitatea, trebuie să lăsaţi pajiştea pârloagă. Totuşi, pajiştea poate fi restabilită numai după ce nivelul de fertilitate ajunge înapoi la nivelul din momentul achiziţionării. O pajişte care nu a fost fertilă de la bun început, nu va ajunge niciodată la 100%. Fertilitatea pajiştii creşte cu 1% pentru fiecare zi în care stă pârloagă în timpul primăverii şi toamnei, cu 3% în timpul verii şi cu 0,2% în timpul iernii. Terenul pârloagă în timpul iernii va deveni fertil foarte greu.

Păşuni pentru caii adăpostiţi

 Un cal are nevoie de un acru de păşune. De aceea, trebuie să aveţi un anumit număr de acri, În funcţie de numărul boxelor din centru. De exemplu, un centru cu patru boxe trebuie să aibă cel puţin patru acri de păşune. Ţineţi minte că este mai bine să aveţi mai multe pajişti pentru a putea creşte recolte pe unele şi pentru a putea lăsa unele dintre acestea pârloagă, astfel încât solul să îşi poată recupera fertilitatea. Curăţenia pajiştii este foarte importantă. Caii adăpostiţi riscă să ingereze plante toxice de pe pajişte dacă aceasta este prost întreţinută. Le va lua destul de mult timp să se recupereze. Pentru vă întreţine pajiştile, aveţi nevoie de îngrijitori. Dacă aveţi suficienţi îngrijitori, curăţenia pajiştilor dvs. va creşte în fiecare zi, în funcţie de numărul boxelor pe care le deţineţi. Ţineţi minte că pentru primele 20 boxe, Howrse vă oferă gratuit un îngrijitor, astfel încât nu trebuie să angajaţi unul. Agricultură Puteţi avea 5 pajişti cultivate în acelaşi timp, indiferent de dimensiunea centrului sau a pajiştilor dvs. Culturile sunt specifice anotimpurilor. Dacă aveţi o seră, puteţi semăna seminţele în orice sezon, fără alte limite decât cele ce ţin re recolta pe 5 pajişti, luând în considerare faptul că sera este considerată ca pajişte. Totuşi, în sere nu puteţi cultiva mere sau permise. Puteţi instala o sperietoare de ciori pe câmp, care va ţine dăunătorii la distanţă şi va creşte producţia recoltelor cu 50%. Recolte şi anotimpul acestora În timpul primăverii puteţi cultiva: Morcovi, 9 zile pentru maturare Orz, 10 zile pentru maturare Ovăz, 11 zile pentru maturare In, 8 zile pentru maturare În timpul verii puteţi cultiva: Grâu, 9 zile pentru maturare Napi, 7 zile pentru maturare În timpul toamnei puteţi cultiva: Permise, care durează 30 zile. Pentru a cultiva permise, trebuie să aveţi pajişte mare fertilă de 15 acri şi fertilizator natural. Mere, care durează 30 zile. După ce aţi plantat seminţele, puteţi culege merele în fiecare toamnă. În timpul iernii, nu puteţi cultiva nimic decât dacă aveţi o seră. Dacă aveţi sera, veţi putea cultiva orice doriţi, în afară de mere şi permise. Pentru a câştiga bani, puteţi vinde recolta la magazinul centrelor de echitaţie. Există trei situaţii specifice: Morcovii, care nu pot fi vânduţi, sunt disponibili pentru caii adăpostiţi în centrul dumneavoastră şi îi vor oferi acestuia puţin mai mult prestigiu. în loc să vindeţi inul şi paiele, le puteţi păstra pentru a le utiliza ca aşternut
Pentru a începe cultivarea pajiştilor:Mergeţi la piaţă pentru a cumpăra seminţele şi fertilizatorul pe care doriţi să le utilizaţi.Mergeţi la pagina pajiştii.Dacă pajiştea este folosită deja ca păşune, apăsaţi "Pârloagă", apoi apăsaţi "Începe o recoltă".Alegeţi seminţele şi fertilizatorul pentru această pajişte.Confirmaţi. Recolta este acum iniţiată!Ţineţi minte că utilizarea fertilizatorului va reduce numărul zilelor până la maturare.Pentru a produce propriul fertilizator la un preţ mai mic, cumpăraţi bălegar de la magazinul centrului. Acesta este disponibil în funcţie de ceea ce vând crescătorii. Aveţi nevoie de 25 kg de bălegar pentru a produce fertilizator pentru 3 acri de teren. După ce aţi cumpărat această cantitate, puteţi transforma bălegarul în fertilizator pe pagina "Pajişti".Pentru a recolta, apăsaţi "Recoltare". Aveţi douăzeci de zile pentru a face acest lucru după ce recoltele ajung la maturitate.Când recolta e gata, pajiştea va rămâne pârloagă pentru a lăsa pământul să îşi revină. Apoi puteţi utiliza această pajişte pentru a cultiva din nou sau pentru a paşte caii adăpostiţi în centrul de echitaţie.

Angajati

Pentru a conduce centrul, aveţi nevoie de angajaţi. Pe Howrse există mai multe locuri de muncă: Îngrijitorii au grijă de cai, le schimbă aşternutul şi întreţin pajiştile. Un îngrijitor poate avea în grijă până la 20 boxe. Potcovarii potcovesc caii adăpostiţi în centrul dvs. Aceştia ajută la îmbunătățirea calităţii serviciilor oferite de centrul dvs. Potcovarii pot lucra într-un singur centru de echitaţie la un moment dat. Instructorii de călărie vă permit să oferiţi lecţii de călărie, o sursă preţioasă de venit pentru caii adăpostiţi. Lecţiile îmbunătățesc prestigiul centrului dvs. Un instructor de călărie poate avea în grijă 30 boxe. Şelarii oferă căpăstre şi şei pentru caii adăpostiţi în centrul dvs. de echitaţie avînd aceeași specializare precum centrul dvs. Şelarii pot lucra într-un singur centru de echitaţie la un moment dat. În cazul unui deficit de personal, puteţi apela la serviciile angajaţilor sezonieri. Îi puteţi concedia când nu mai aveţi nevoie de ei. Pentru a aduna personalul centrului, mergeţi la pagina "Angajaţi". Va dura un timp să vă construiţi echipa. Ţineţi minte să îi integraţi pe angajaţi în viaţa centrului, pentru a vă asigura loialitatea acestora, astfel încât să aveţi nevoie de angajaţi sezonieri cât mai puţin posibil. Salariul oferit angajaţilor are, de asemenea, impact asupra prestigiului centrului. Prestigiul va fi mai mare dacă le oferiţi angajaţilor salarii mari. Puteţi lucra la propriul centru. Cea mai simplă cale pentru acest lucru este de a vă face o ofertă rezervată de lucru punând identificatorul dumneavoastră în spaţiul rezervat în acest scop. Un centru nu poate angaja mai mult de doi potcovari sau doi şelari. Pentru a asigura loialitatea angajaţilor care au lucrat pentru dumneavoastră pentru mai mult de 10 zile, le puteţi oferi un bonus de 45-equu(s) care poate fi adăugat la salariul maxim pentru ocupaţia lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu